2012-05-02 15:09:51• hírek • Póti Orsolya

Digitalizálásra kerül a Szatmár Megyei Könyvtár anyaga

Dr. Gavril Ardelean, a Vasile Goldis Egyetem Szatmárnémeti kirendeltségének professzora felajánlotta alkotásait a Szatmár Megyei Könyvtárnak.
Dr. Gavril Ardelean, a Vasile Goldis Egyetem Szatmárnémeti kirendeltségének professzora felajánlotta alkotásait a Szatmár Megyei Könyvtárnak.

A Szatmár Megyei könyvtár igazgatója, Ardelean Mircea május 2-án a Romániai Könyvtárosok Egyesületének országos konferenciájának eredményeiről számolt be, mely április 26-28. között zajlott Marosvásárhelyen.

A Szatmár Megyei Könyvtárat összesen heten képviselték, mind olyanok, akik az elmúlt években sokat tettek a könyvtár fejlődéséért. A konferencia keretében egy, a szatmári könyvtárról szóló power pointos prezentáció is bemutatásra került, ami az igazgató elmondása szerint nagy érdeklődésnek örvendett.

A konferencia keretében Ardelean Mircea érdem oklevélben részesült, valamint elismerésben részesültek annak a tájékoztató füzetnek szerkesztői is, amelyet a 2011-es Kiadói Év alkalmából jelentetett meg a Szatmár Megyei Könyvtár.

Ardelean továbbá az országos digitalizálási tervről is tájékoztatott, melynek keretében a Szatmár Megyei Könyvtár anyaga is digitalizálásra kerül. A projekt keretében egy speciális scannert bocsájtanak a könyvtárak rendelkezésére, amellyel csak a könyveket digitalizálják, hanem az egyéb könyvtári dokumentumokat, képi anyagokat is.

Társadalmunk több, jobb és gyorsabban megszerezhető információt igényel, ezért fontos, hogy a könyvtári anyagok bárki számára hozzáférhetővé váljanak. A hazai kultúra értékei elérhetővé és ismertté válnak hazai és nemzetközi szinten is, a digitalizált dokumentumok pedig forrásként szolgálnak majd a kutatás, oktatás számára.

A szerdai sajtótájékoztató keretében Dr. Gavril Ardelean, a Vasile Goldis Egyetem Szatmárnémeti kirendeltségének professzora és rektora felajánlotta alkotásait a Szatmár Megyei Könyvtárnak. Ezzel a könyvadománnyal, a könyvtárunk értékes dokumentumokkal gyarapodott - mondta az igazgató.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: